• Winkelwagen
    0 Product(en) € 0,00
    • 0 Product(en) € 0,00
Foto

Klei gezichtmasker van groene klei (groene leem) een probaat middel tegen o.a. eczeem en jeuk.

Klei gezichtmasker van groene klei (groene leem) van Argital is zongedroogd en o.a. een probaat middel tegen eczeem, jeuk en kan huidkanker voorkomen. Hoe langer men klei in de zon laat drogen hoe krachtiger de geneeswerkende eigenschappen van deze klei wordt. Het mooie van klei is dat het als een magneet werkt en zelf negatief geladen is. Het absorbeert behalve water alleen positief geladen stoffen die zich in het lichaam bevinden. Positief geladen stoffen zijn lichaamsvreemde stoffen, bijvoorbeeld ziekteverwekkers, zware metalen, chemische stoffen, gifstoffen, vrije radicalen, bestrijdingsmiddelen en herbiciden (onkruidverdelgers). Gezonde stoffen zijn niet positief geladen, dus worden niet door de klei aangetrokken of afgevoerd.

Groene klei (groene leem) lijkt de krachtigste leem onder de leemsoorten te zijn en is sterk reinigend. Van alle soorten klei is groene leem de meest werkzame mits zij zongedroogd is. De leem krijgt haar groene kleur door haar bestanddelen zoals mineralen, oxyden en hydroxyden. Groene leem werkt ondersteunend bij tal van aandoeningenwaaronder eczeem en tal van huidproblemen en kan zelfs huidkanker voorkomen.

WERKING EN EIGENSCHAPPEN GROENE LEEM

Groen klei zuigt de gifstoffen uit het lichaam op en geeft mineralen af, zowel inwendig als uitwendig het stimuleert de doorstroming van het bloed en activeert de heropbouw van de rode bloedlichaampjes het remt bacteriologische activiteiten het neemt geur en uitscheidingen van de huid op,verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen, ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op, is een natuurlijk middel dat ons kan helpen tegen de schadelijke invloeden van het milieu, absorbeert radio-actieve stralingen en neutraliseert daarmee hun werking (proefondervindelijk aangetoond), heeft ontvettende eigenschappen die het geschikt maken voor het ondersteunen van een vermageringskuur, zoekt bij inwendig gebruik, oraal, anaal of vaginaal de plaatsen op waar iets hapert en hecht zich er soms enkele dagen aan vast gedurende welke tijd onrechtmatigheden zoals etter, pus of vuil bloed, opgenomen en afgevoerd worden, bevordert de regeneratie van het huidweefsel, verbetert de doorbloeding, wordt verdragen door de huid die geen zeep kan verdragen, wordt in de vorm van leemwater gebruikt om wonden uit te spoelen, zorgt voor vernieuwing van de huid; zij verjongt en verfrist de huid, beschermt tegen in- en uitwendige vervuilingsfactoren en kan verouderingsprocessen vertragen, werkt zuiverend bij reinigingskuren, een reeds lang bekende eigenschap, stimuleert het immuunsysteem door preventief gebruik; periodiek 3 weken achtereen leemwater drinken, verhoogt de weerstand en verbetert de conditie, dankt haar werking aan de uitwisseling van ionen

Bereiding van een klei gezichtmasker

Giet de gewenste hoeveelheid leem langzaam in een emmer of  een stenen/ glazen kom, waar een gelijke hoeveelheid (bron)water is gedaan. Laat de leem enige tijd bezinken zonder te roeren opdat de leem het water goed opneemt. Giet het overtollige water af en de pasta is klaar voor gebruik. De aangemaakte leem die u overhoudt en niet meer wilt gebruiken, kan worden bewaard mits deze in contact met licht en lucht blijft. De kom of emmer dus niet afsluiten! Indien de pasta uitdroogt, weer wat water toevoegen, laten intrekken, overtollig water afgieten en de nieuwe pasta is klaar. Wij verkopen ook kant-en-klare tubes groene leem (Argiltubo)

Kant en klare klei gezichtmasker

Gebruik de kant en klare leem uit de tube of bereid de leempasta zoals hierboven is beschreven. Gebruik ongeveer 2 maatschepjes. De leemmassa moet glad en smeuïg zijn en niet te vloeibaar. Verdeel gelijkmatig de aangemaakte warme of koude leem over het gezicht. Gebruik gemiddeld een laagje van 0,5 cm. Laat ongeveer 15 minuten intrekken. Daarna afnemen met vochtige kompresdoeken en de leem weggooien. Een masker van groene leem absorbeert de gifstoffen die zich in de huid hebben verzameld, verwijderd de dode huidschilfers, verstevigt de huid en steunt de genezing van huidirritaties. Verder stimuleert het de bloedsomloop in het gezicht.  Ieder huid kan een kleimasker gebruiken en verdragen. Naargelang de huidsoort laat men het masker al dan indrogen. Een groene leem masker op een vette en onreine huid kan indrogen. Bij een droge tot gevoelige huid kan het masker door middel van afdekking met plastic folie of met een natte kompresdoek vochtig gehouden worden. Een groene leem masker is door de reinigende werking ideaal voor de onreine acne huid. De werking van de leem kan men versterken door de toevoeging van hydrolaat, vette plantolie, essentiële olie of Spirulina aan de aangemaakte leem.

Warme en koude leemkompressen

Een warm leemkompres is toe te passen bij chronische (pijn)klachten. Met name bij pijnlijke reumaklachten kan een warm leemkompres verlichtend werken. Voeg leempoeder toe aan dezelfde hoeveelheid warm water. Zet de kom in een grotere kom met warm water. Laat het geheel een half uur staan en roer niet. Houdt wat droge klei achter om eventueel extra toe te voegen. De warme leem wordt op een warme vochtige doek aangebracht en vervolgens op de huid.  Doe hierover heen een droge doek of plastic folie met eventueel nog een doek om het lichaamsdeel warm te houden. Eventueel een warme kruik leggen tegen het leemkompres.Deze warme leemkompressen kunnen een nacht blijven zitten.

Een koude leemkompres ontrekt warmte aan de huid en het lichaam. Deze zijn toepasbaar bij ontstekingen. Gebruik een koude leempakking bij abcessen, gordelroos, steenpuisten acne, eczeem, insectenbeten en aderontstekingen. De groene leem koelt, voert gifstoffen af, verlicht de pijn en ondersteunt bij de aanmaak van nieuw weefsel. Sportletsels als zwelling bij verstuiking en verrekking genezen sneller bij gebruik van leemkompressen.

Baden met groene leem

Voeg  circa 4 maatschepjes groene leem toe aan een lichaamsbad. Een leembad werkt genezend bij huidklachten. Vooral mensen met pruritis (chronische jeuk) hebben veel baat bij leembaden. In een voetenbad gaan 2 maatschepjes groene leempoeder. Zeer geschikt bij overmatig zweten en schimmelklachten. Door er essentiële olie (o.a. tea tree) aan toe te voegen kan men de werking van de leem versterken.Voeg altijd de olie toe aan de leem voordat het aan het water toegevoegd wordt.

Leempoeder

Droog leempoeder kan men als vervanging voor talkpoeder gebruiken. Teveel wassen en zalfjes smeren kan de natuurlijke balans van de baby- en kinderhuid verstoren. Het gebruik van klei wordt ook aanbevolen voor huidverzorging bij baby’s en peuters. Een vochtige babyhuid die met de bijtende stoffen uit de ontlasting en urine in aanraking komt, kan irriteren. Veel talkpoeders maken de natuurlijk zure milieu van de huid alkalischer met het als gevolg een broedplaats voor bacteriën en een grotere vatbaarheid voor irritaties Het gebruik van kleipoeder garandeert wel een goede instandhouding van de zuurgraad van de babyhuid, en dat is aan de kleimineralen te danken. Het leempoeder kan worden gestrooid of gebruikt als smeersel op geïrriteerde billetjes. Hiervoor wordt het dan wel aangelengd met water en gemengd met een beetje vette plantolie als tarwekiem of abrikozenpit.

WAARSCHUWINGEN

Verschijnselen die zich kunnen voordoen bij zowel inwendig als uitwendig gebruik: De lichaamstemperatuur kan oplopen en men voelt zich vermoeid, Wonden gaan open en vuil hoopt zich op. Onderhuidse ontstekingen, zichtbaar door bulten of zwellingen kunnen door de huid openbreken om het vuil af te voeren. Bij tijdig gebruik van leem zal dit niet gebeuren, want dan wordt het vuil inwendig afgevoerd; bij leem gebruik zullen wonden niet sluiten voordat alle ziekteverwekkende stoffen uit het lichaam zijn, Bij kleine ongemakken is leem snel en afdoende. Bij chronische aandoeningen zal men pas na enige tijd, weken of maanden, verbetering zien.Pijn verdwijnt niet meteen, in tegenstelling tot andere middelen waarin soms pijnstillende stoffen zijn verwerkt. Onverwachte pijnen, zoals b.v. aan de lever, nieren of blaas wijzen erop dat hier latente aandoeningen om behandeling vragen.

Uitwendige leempakkingen niet gebruiken

op de hartstreek als er sprake is van hartproblemen, maar ook niet bij een pacemaker, direct na een maaltijd op de maagstreek, op plaatsen bij gevaar voor bloedingen, bij ernstige orgaan (hart, lever, nier, blaas)klachten, op de buik tijdens de menstruatie, bij het gebruik van een spiraaltje op de onderbuik,  op plaatsen waar metalen platen/pennen in de botten geschroefd zijn, op de blaas en eierstokken altijd lauwe of warme leem gebruiken in overleg met een deskundige, op grote wonden waar direct geneeskundige hulp bij nodig is, 

Leemkompressen moeten verwijdert worden bij lichamelijke gewaarwordingen als koude rillingen, zweten, warmtestuwing. Het komst hoogstzelden voor dan men allergisch is voor leem. Leem na gebruik weggooien en ervoor zorgen dat kinderen en dieren er niet mee in aanraking kunnen komen. Leem is slechts voor éénmalig gebruik. In twijfelgevallen altijd een geneeskundige raadplegen voordat men overgaat tot het gebruik van leem.

Bestel groene klei bij Belmondo!

Bent u benieuwd naar het assortiment aan groene klei bij Belmondo? Bekijk hier onze kleiproducten van Argital. Heeft u aanvullende vragen over onze groene klei producten? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via: 0657673870. Mailen kan naar: info@bel-mondo.nl.